Műtétek és kezelések

seb1Klinikánk az ambuláns (járóbeteg) és az egynapos sebészeti ellátásra épül.

Pácienseink előzetes bejelentkezés alapján először egy vizsgálaton vesznek részt, ahol az orvos és betege részletes felvilágosítást követően, közösen döntenek a szükséges beavatkozásról, elvégzésének időpontjáról, mely adott esetben azonnal is lehet. Amennyiben további kivizsgálás igénye merül fel, azt vagy helyben elvégezzük, vagy segítünk annak lebonyolításában.

Ha a műtéthez szakmailag nélkülözhetetlen az altatás vagy a beteg azt részesíti előnyben a helyi érzéstelenítéssel szemben, akkor az operációt megelőzően altatóorvosaink is részletes betegvizsgálatot végeznek és döntenek arról, hogy a narkózis biztonsággal kivitelezhető-e.

Betegeink az adott betegségre és annak kezelésére vonatkozó alapos tájékoztatás után aláírásukkal nyilatkoznak, hogy a felajánlott terápiát, annak esetleg felmerülő szövődményeivel együtt elfogadják.

Ambuláns műtét esetén, néhány órás megfigyelést követően pácienseinket tanácsokkal ellátva otthonukba engedjük. Nagyobb, vagy altatásban végzett operáció után egy éjszakát intézetünkben kell maradni, ahol a klimatizált, minden igényt kielégítő kórteremben a magasan képzett szakdolgozói és orvosi felügyelet folyamatosan biztosított. A következő napon, ellenőrző vizsgálat után kerülhet sor a hazabocsátásra. A betegeinknek átadott dokumentációk részletesen tartalmazzák az otthonra vonatkozó tudnivalókat, valamint a szükséges kontroll vizsgálatok időpontjait.

A nagyobb műtétek elvégzésének általános feltételei:

A páciens teljes szellemi és fizikai jólléte, negatív laboratóriumi leletek, negatív belgyógyászati kivizsgálási eredmény ill. az egyes műtéti típusokhoz előírt speciális vizsgálatok az előzetes konzultációk alapján. A páciens kellő felvilágosítás után a műtéti megbízást és beleegyező nyilatkozatot aláírta.


seb2